Onze leraren

Boeddhistisch Centrum Arnhem nodigt regelmatig gastsprekers uit binnen en buitenland uit. Een aantal van hen zijn ondertussen vaste gasten geworden.

Akasasuri (Akasa Rottier)
Sinds haar eerste contact met het boeddhisme in 1985 is het niet meer weg te denken uit haar leven. Ze woonde 16 jaar in diverse retraitecentra en woongroepen in het buitenland en kwam in 2003 terug naar Nederland. De leer van Boeddha blijft haar verrassen in zijn eenvoud en diepgang: verandering is altijd mogelijk. Mooi toch!

Dhammapītika (Bob Pluijter)
Dhammapītika is sinds 1988 betrokken bij de Triratna boeddhistische beweging. In 2018 werd hij geordineerd en ontving hij de naam Dhammapītika, hetgeen betekent ‘hij die de Dhamma met enthousiasme in praktijk brengt’. Dhammapītika woont nabij Utrecht, waar hij werkt als directeur in een zorginstelling. Hij is getrouwd en heeft kinderen en kleinkinderen.

Maitridaya (Anneke Dekker)
Matridaya is sinds ongeveer 2000 betrokken bij Triratna. Haar eerste ontmoeting in het Boeddhistisch Centrum was er een van hartelijkheid en zich welkom voelen. Beoefening van de Dharma in de dagelijkse praktijk van een gezin, partner en 3 kinderen (uitwonend) en een baan als pedagogisch adviseur is voor haar zinvol. Een goede vriendin zijn voor anderen en zichzelf doet ze met warme betrokkenheid. Tuinieren en buiten zijn is haar hobby.

Sobhanandi (Joke Evers)
Sobhanandi is opgeleid als anesthesie-verpleegkundige en acupuncturiste. In 1984 begon zij te mediteren en zich te verdiepen in boeddhisme als levensweg. Zij werd geordineerd in 1999 en was verbond zich eerst aan Boeddhistisch Centrum Amsterdam en sinds 2008 aan Boeddhistisch Centrum Arnhem. Zij is ook betrokken bij de vertaling en online publicatie van Dharma boeken van Sangharakshita.