Links

Triratna Nederland en België
Een overzicht van alle de Triratna boeddhistische centra in de lage landen en overige stichtingen en organisaties verbonden aan de Triratna beweging.

Metta Vihara
Midden in de stille uitgestrektheid van Zeeuws Vlaanderen ligt het retraitecentrum Metta Vihara. Ervaren ordeleden organiseren korte en langere retraites, geschikt voor beginners en voor meer ervaren retraitegangers.

Lage landen ochtend meditatie (online)
Woon je niet in de buurt van een boeddhistisch centrum? Gelukkig wordt de dharma ook online gedeeld.

Elke maandag en vrijdag online van 8:00 tot 8:45

Stipt om 8 uur heb je toegang via onze zoom-deur om samen te mediteren.

Je bent van harte welkom mee te doen als je onze meditaties kent (gewaarzijn van de ademhaling en metta bhavana). Voor deelname klik je op deze zoomlink.

We beginnen de meditatie met het begroeten van de Boeddha, Dharma en Sangha en daarna zingen we de Toevluchten en Voorschriften, lees hier deze. We mediteren ongeveer 35 minuten en we eindigen met het zingen van een mantra. 

Dit is een samenwerking tussen de centra en groepen van de Lage Landen. Een donatie (dana) voor de centra van Gent, Arnhem, Amsterdam en Metta Vihara wordt zeer op prijs gesteld. Je kunt dit overmaken op rekening NL35 TRIO 0212 4425 03 t.n.v. Metta Vihara, onder vermelding van: ‘Dana meditatie Lage Landen.’”

The Buddhist Centre
Algemene Engelstalige Triratna website met informatie over de wereldwijde beweging. Je vindt er onder andere nieuws, audio opnames, evenementen en retraitecentra.

de 3 juwelen
Uitgebreide website met boeddhistisch studiemateriaal van diverse auteurs, vooral verbonden aan Triratna. De teksten zijn speciaal gericht op een Nederlands en Vlaams publiek.

Free Buddhist Audio
Beluister opnames van talloze lezingen over alle aspecten van de dharma.